Provence : škola provensálské kuchyně : tajemství surovin a receptů jižní Francie /

Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského strav...

Celý popis

Hlavní autor: Gedda, Gui
Další autoři: Moine, Marie-Pierre, Eisenmannová, Dagmar, 1954-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Francouzsky
Vydáno: [Praha] : Slovart, 2021
Vydání: Třetí české vydání
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02559cam a2200457 i 4500
001 189672
003 CZ PrNK
005 20211214093649.0
007 ta
008 211104s2021 xr a g 001 0 cze d
015 |a cnb003377137 
020 |a 9788027603343  |q (vázáno) 
040 |a CBA001  |b cze  |e rda 
041 1 |a cze  |a fre  |h eng 
044 |a xr 
080 |a 641.5/.8 
100 1 |a Gedda, Gui  |7 xx0110340  |4 aut  |9 602141 
240 1 0 |a Provence cookery school.  |l Česky 
245 1 0 |a Provence :  |b škola provensálské kuchyně : tajemství surovin a receptů jižní Francie /  |c Gui Gedda a Marie-Pierre Moineová 
246 3 0 |a Škola provensálské kuchyně 
250 |a Třetí české vydání 
264 1 |a [Praha] :  |b Slovart,  |c 2021 
300 |a 352 stran :  |b barevné ilustrace ;  |c 25 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
336 |a statický obraz  |b sti  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Přeloženo z angličtiny 
500 |a Překlad: Dagmar Eisenmannová 
500 |a Obsahuje rejstřík 
520 |a Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.  
546 |a Část. francouzský text, francouzsko-český slovník 
650 0 7 |a francouzská jídla  |7 ph114588  |2 czenas  |9 176615 
651 7 |a Provence (Francie)  |7 ge130535  |9 190534 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |2 czenas  |9 192032 
700 1 |a Moine, Marie-Pierre  |7 xx0110341  |4 aut  |9 602142 
700 1 |a Eisenmannová, Dagmar,  |d 1954-  |7 jn19981000956  |4 trl  |9 110731 
910 |a SOG001 
942 |2 ddc  |c KN 
999 |d 189672 
993 |0 0  |1 315700375635  |2 ddc  |4 0  |6 VF_641_500000000000000__8  |7 0  |9 349286  |a 342.00  |b 0  |c 372668  |d 2021-12-14  |e 0  |f SKJ  |g VF 641.5/.8  |h 499.00  |i Team Business  |l VF  |r 2022-12-06  |t 5  |w 2021-12-14  |x 133/2021  |y KN