Provence : škola provensálské kuchyně : tajemství surovin a receptů jižní Francie /
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského strav...
Hlavní autor: | Gedda, Gui |
---|---|
Další autoři: | Moine, Marie-Pierre, Eisenmannová, Dagmar, 1954- |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky Francouzsky |
Vydáno: |
[Praha] :
Slovart,
2021
|
Vydání: | Třetí české vydání |
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně. |
---|---|
Popis jednotky: |
Přeloženo z angličtiny Překlad: Dagmar Eisenmannová Obsahuje rejstřík |
Fyzický popis: |
352 stran : barevné ilustrace ; 25 cm |
ISBN: |
9788027603343 |